Team | Sandro Algra – Public Relations 5

“Life isn’t just about passing on your genes. We can leave behind much more than just DNA. Through speech, music, literature and movies… what we’ve seen, heard, felt… anger, joy and sorrow… these are the things I will pass on. That’s what I live for. Earth may not be forever, but we still have the responsibility to leave what traces of life we can.” – Solid Snake, Metal Gear Solid 2: Sons of Libery

De eerste film die een vrijblijvende indruk op mij maakte was Fantasia (1940), voor een groot deel heeft die film mijn toekomstige interesses bepaald. Films en tv-series zijn altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest, zo was ik als kind erg fan van Japanse anime. Als tiener kreeg ik de smaak van klassieke films te pakken: mijn favoriete genres waren Gangster drama’s, Spaghetti Westerns en Samurai films. Pas aan het einde van de middelbare school kreeg ik het idee dat ik van mijn film-obsessie mijn carrière wilde maken, ik wist alleen nog niet hoe. Na het halen van mijn Vwo-diploma ben ik begonnen aan de opleiding Communicatie & Multimedia Design op de HVA. Deze opleiding gaf mij de ruimte om bepaalde vaardigheden ontwikkelen als camerawerk, schrijven, animatie en grafisch ontwerp. Inmiddels heb ik mijn eigen apparatuur aangeschaft en maak ik videoproducties voor mezelf en voor externe opdrachtgevers. Ik wil zo in de toekomst mijn eigen films schrijven en regisseren. Met hulp van een eventuele vervolgopleiding hoop ik me hier nog verder in te specialiseren.

Wat ik van mijn eigen ervaringen heb geleerd is dat het maken en analyseren van films onlosmakelijk zijn. Als ik een film schiet dan heb ik altijd mijn grote filmhelden in mijn achterhoofd. Als ik een film kijk dan ben ik me altijd bewust van de hele productie. Het kijken van zowel nieuwe als oude films is belangrijk voor elke filmmaker.